Huippuasentaja välittää asiakkaasta

21.04.2017

Huippuasentaja välittää asiakkaasta

Teemu Luoma on loistava LVI-asentaja, joka saa asiakkailta jatkuvasti hyvää palautetta. Halusimme ottaa selvää, miten Teemu työskentelee ja tekee asiakkaan onnelliseksi?

Teemu aloittaa kertomalla tapauksesta, jossa oli tekemässä ilmanvaihdon korjaustöitä eräässä päiväkodissa. – Pidin henkilökunnan jatkuvasti ajan tasalla ja jaksotin työni niin, ettei se häirinnyt lasten lepoaikaa.

Ensimmäinen onnistumisen avain vaikuttaa siis olevan asiakkaan kanssa puhuminen. Toinen on asiakkaan aito kuunteleminen ja sitä myöden hänen elämänsä ymmärtäminen. Teemulta molemmat tuntuvat käyvän luonnostaan.

– Mua kiinnostaa ihmisten ongelmat. Kuuntelen asiakkaita ja työskentelen tilanteen mukaan. Esimerkiksi ääniongelmien selvitystyössä yksi tärkeimmistä työkaluista on asukkaan kertoma kuvaus ongelmasta, siitä löytyy usein tärkeitä johtolankoja. Joskus voin vaihtaa vaikka lamput vanhemmalle ihmiselle iv-homman ohessa. Pitää kulkea silmät ja korvat auki.

Huolellista asiakaspalvelua tukee tietysti se, että asiakas on keskiössä myös työnjohdossa ja koko firman toiminnassa. – Meitä ohjataan ottamaan asiakas huomioon ja ymmärtämään, että olemme ihmisen kotona tai työpaikalla töissä. Pyrimme esimerkiksi sovittamaan aikataulumme asiakkaiden toiveisiin myös isoilla työmailla, Teemu kertoo.

Inspiroivia tapauksia riittää. – Olin puhdistamassa ilmanvaihtoverkostoa erään espoolaisperheen luona, kun huomasin, että venttiilejä oli asennettu väärin eikä ilmanvaihtokanavan pää ollut tiivis. Tällainen voi aiheuttaa sisäilmaongelmia, joten tartuin tilanteeseen heti, vaikka se ei kuulunut alunperin sovittuun työhön. Selostin tilanteen asiakkaalle ja tein korjaustyön, joka ei tässä tapauksessa aiheuttanut lisäkustannuksia.

Teemun kolmas salaisuus tuntuu siis olevan pyyteetön asiakkaan auttaminen. Myös Trion toimitusjohtaja Martti Saarnio uskoo inhimillisyyteen. – Meillä remontin tärkein tekijä on aina ihminen. Toivon, että tämä välittämisen ideologia näkyy sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme, Saarnio sanoo.

Teemun mielestä työntekijän arvostaminen näkyy Triolla muun muassa hyvinvoinnin tukemisessa ja hyvissä työsuhde-eduissa. Henkisellä puolella etua on siitä, että työntekijät saavat olla yksilöitä ja ihmiset tuntevat hyvin toisensa.

Häntä motivoi erittäin paljon myös asiakkailta saamansa palaute. – Siitä tulee hyvä fiilis, kun kohtaaminen asiakkaan kanssa menee hyvin. Moni yllättyy ja ilahtuu siitä, että asentajaa kiinnostaa muukin kuin oma urakka.

Yksi ilahtuneista asiakkaista on Hannu Tuukkala, joka kertoo kokemuksestaan: – Tarjouspyyntööni vastattiin nopeasti, aikataulu ja kustannusarvio pitivät ja työskentely oli huolellista. Erityismaininnan haluan kuitenkin antaa asentajien ammattitaidolle ja asenteelle.