Remonttikumppani valitaan entistä tarkemmalla seulalla

01.02.2019

lvi-trio-messut

Taloyhtiöiden ja omakotitalojen asukkaat ovat aiempaa valveutuneempia putkiremonttien menetelmien suhteen. Taloteknisten ratkaisujen esitteleminen ei pääty vain ammattilehtien palstoille vaan kiinteistöjen arvon kehittäminen on yleisön mielestä kiinnostava aihe koko maassa rakennuskannan ikääntyessä.

Myös Triolaiset ovat huomanneet, että ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia korjausrakentamisen vaikutuksista asuntojen arvoon. Triolaiset olivat paikalla Korjausrakentaminen 2019 ja Myyrmäen Rakenna & Remontoi -messuilla vuoden alussa ja huomasivat, että messuosastolla vierailleet ihmiset olivat erittäin tietoisia oman kodin kunnostamisen menetelmistä.

Kysymysten laatu on tarkentunut vuosi vuodelta esimerkiksi taloyhtiöiden putkiremonttien tekotapojen osalta. Perinteisten aikataulu- sekä palvelumallikysymysten lisäksi ihmisiä kiinnostivat esimerkiksi vaihtoehdot uusittavien vesijohtojen asennuskohdasta remontin yhteydessä, eli mitä eroa on, jos vesijohdot uusitaan hormin sisään tai tehdään uudet vesijohdot rappukäytävään. Tällaisia tarkentavia kysymyksiä tulee entistä enemmän nykyisin esiin, kun asukkaiden kanssa keskustelee, Trion Kosti Kerve kertoo.

Messut ja tapahtumat ovat Triolaisille vuoden kohokohtia päästä keskustelemaan messuvieraiden kanssa korjausrakentamisesta ja asumismukavuuden parantamisesta.

Eräs messukävijä tuli kiittämään Triolaisia 15 vuotta sitten tehdystä taloyhtiön putkiremontista. Messukävijä luonnehti projektia erittäin onnistuneeksi, sekä positiiviseksi kokemukseksi koko taloyhtiölle. Tällaisten palautteiden ansiosta tiedämme, että ihmisten kodeista välittäminen remontin aikana muistetaan hymyillen ja pitkään.

Me välitämme ihmisten kodeista ja toivomme, että koti olisi jokaiselle sellainen onnellinen paikka olla ja elää. Talotekniikan ja korjausrakentamisen ammattilaisina olemme työssämme huomanneet, että onnellisuutta voi parantaa onnistuneella remontilla, oli kyseessä sitten pienempi taikka suurempi remontti, Kosti lisää.

 

Energian säästö ja rakentamisen laatu puhuttavat

Keskusteluissa asukkaiden kanssa korostuivat asumisen valinnat ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Uusimpien tekniikoiden rantautumisesta messuväen tietoisuuteen näkyi selviä merkkejä, sillä kiinteistön kokoon katsomatta messuilla käytiin keskusteluita energian säästämisestä. Ympäristökysymyksiä sekä siihen liittyviä säästömahdollisuuksia pohditaan niin taloyhtiöissä kuin omakotiasujien keskuudessa entistä tarkemmin, Kosti kertoo.

Myös julkisuudessa olleet keskustelut rakentamisen laadusta nousivat esiin jatkuvasti messupäivien aikana. Remonttikumppania valittaessa laadusta ei haluta tinkiä.

Trion pitkä toimintahistoria herätti selkeästi luottamusta messukansan keskuudessa, vaikka kilpailu alalla tuntuu kovenevan entisestään. Messuvieraiden runsaus osastoillamme osoitti, että Trion kaltaiselle perinteikkäälle ja paikalliselle toimijalle on yhä kysyntää, Kosti sanoo.