Kohde vailla vertaa: Säästörasti – nimikin sen kertoo

14.10.2022

Trio-Refe-Säästörasti

Triolla on ollut käynnissä historiansa isoin, kaksivuotinen juuri valmistuva saneerauskohde, jossa ovat korostuneet tehokkaat energiaratkaisut, laadusta tinkimättä. Kyseessä on vuonna 1972 rakennettu kerrostalokokonaisuus, johon lukeutuu viisi taloa, joissa on yhteensä 232 yksittäistä asuntoa. Kohteen nimi ei voisi olla kuvaavampi: Säästörasti.

Mittava uudistaminen energiatehokkaasti ja laatuun panostaen

Ei pelkästään taloyhtiön koko, mutta toimenpiteet, jotka kohteeseen on suoritettu, ovat olleet massiiviset.

Taloyhtiön kaikki käyttöveteen liittyvä talotekniikka uusittiin, sisältäen vesijohdot ja viemärit. Samalla jokainen kylpyhuone ja erillisvessat saivat uuden elämän. Myös huoneistojen kerrostasojen ovet ja talojen porraskäytävät saneerattiin lattiasta kattoon, Trion työmaamestari Jani Nikunen

Lisäksi taloyhtiöön kuuluu viisi kerhotilaa, talopesula ja saunatilat, jotka päivitettiin moderneiksi, erittäin laadukkain materiaalivalinnoin. Muun muassa saunaosasto sai päivityksen lähes kylpylämäiselle tasolle, nostaen samalla käyttöastetta merkittävästi, Nikunen jatkaa.

Energiatehokkuutta parantamaan kohteeseen asennettiin lämmöntalteenottolaitteisto ja aurinkopaneelit.

Lämmön talteenottoon panostaminen tehostaa lämmitystä ja vähentää kaukolämmön tarvetta. Tästä taloyhtiö ja asukkaat saavat selvän säästön vuositasolla, etenkin nyt energiahintojen ollessa korkealla, Nikunen korostaa.

Linjasaneeraus itsessään on energiaremontti. Kaikilla toimenpiteillä taloyhtiömme energiatehokkuusluokkaa saatiin nostettua ylöspäin, mikä on hieno asia tässä maailman tilanteessa. Yhtiöön asennettiin myös sähköautoille latauspaikkoja, mikä on myös ajankohtaista, taloyhtiön edustaja Juha Ståhlberg

Monipuolinen tehokkuusajattelu on ollut tiiviisti mukana koko projektin ajan.

Kaiken energiatehokkuuden ja uusien ratkaisujen lisäksi meillä oli työmaalla oma varastokontti, joka vähensi erillisiä autoilla tehtäviä tukkukäyntejä, sillä tarvittava tavara voitiin toimittaa isommissa erissä ja säilyttää valmiina työmaalla, Trion myyntijohtaja Teemu Kallio lisää.

Vahvalla miehityksellä kerralla valmiiksi

Kohteen suuruus on vaatinut Triolta merkittävää miehitystä. Keskiarvollisesti kohdetta on ollut päivittäin edistämässä 5–7 putkiasentajaa ja omia rakennusmiehiä on saattanut olla 11. Päivittäinen työvahvuus työmaalla Trion yhteistyökumppanit mukaan lukien on ollut parhaimmillaan 30–40 henkilöä. Kokoluokkansa puolesta merkittävää panosta on vaadittu myös työnjohdolta. Säästörastissa työnjohtoa on pyöritetty kolmen Triolaisen voimin, ja asukkaiden tiedottamiseen sekä materiaalivalintoihin on tuonut tukea Trion asukaspalvelutiimi.

Trion työkäytäntö tukee asukastyytyväisyyttä.

Useat kilpailijat olisivat tehneet tämänkin kohteen niin sanotusti linja kerrallaan, asukkaiden asuessa osassa rappua. Asukastyytyväisyyden kannalta me teemme pääasiassa remontin aina ilman, että asukas on paikalla ja joutuisi kärsimään saneerauksen asumishaitoista. Tapaamme voisi kutsua asukkaita miellyttäväksi Kerralla purkkiin -ratkaisuksi, työnjohtaja Jani Nikunen kertoo prosessista.

Kohteessa asukastyytyväisyys on ollut poikkeuksellisen korkea. Olemme saaneet mukavan määrän kiitosta siitä, miten huolellisesti ja laadukkaasti työt on toteutettu, Nikunen jatkaa.

Spesiaalille kohteelle spesiaalit tekijät – lopussa kiitos seisoo

Vaikka kohteen saneeraukset olivat verrattain perinteisiä, Säästörastin kohdalla päästiin työstämään pintoja niillä laadukkaimmilla materiaaleilla. Trio pääsi näyttämään pystyvyytensä ja taitonsa järkälemäisessä kohteessa.

Tyytyväinen asiakas on aina paras palkinto tehdylle työlle.

Kokonaiskuva, sisältäen asiakaspalvelun, olivat projektin ajan kohdallaan. Se, miten Trion koko henkilökunta otti asukkaat hyvin huomioon. Viestintä toimi hyvin ja asukkaat tiesivät koko ajan missä mennään. Linjasaneeraus tässä laajuudessa koettelee monen asukkaan stressinsietokykyä, Säästörastin Ståhlberg kuvailee.

Ammattitaito on Triossa kohdallaan ja työnjälki on siistiä, mitä on ilo katsoa vielä pitkään. Asiat on saatu neuvoteltua ja työt saatu etenemään aikataulussa, vaikka jouduimme kokemaan materiaalipulan sekä pandemian vaikutukset urakan aikana. Kaiken kaikkiaan oli ilo tehdä yhteistyötä Trion porukan kanssa, Ståhlberg päättää.

Säästörasti merkitään Trion historian kirjoihin toistaiseksi suurimpana työkohteena. Kohde oli osoitus siitä, että Triolla on kapasiteettia ja kyvyt hoitaa kohteita hyvin aina sieltä pienimmistä suurimpiin.

Pyydä tarjous