IV-kanavien puhdistus ja säätö

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on oleellista toimivalle ilmanvaihdolle, raikkaalle sisäilmalle ja paloturvallisuudelle. Puhdistuksen ja säätöjen avulla voidaan saavuttaa myös energiasäästöjä.

IV-ammattilaisemme suorittavat IV-kanaviston puhdistuksia, nuohouksia ja ilmanvaihtojärjestelmien säätötöitä niin taloyhtiöille kuin toimitilakiinteistöille koko pääkaupunkiseudun alueella.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

IV-kanavien puhdistuksella on suora yhteys sisäilman laatuun ja paloturvallisuuteen. IV-kanavien puhdistus eli nuohous tulisikin tehdä säännöllisin väliajoin, kiinteistön tyyppi ja käyttötarkoitus huomioiden. Puhdistuksia ja nuohouksia suorittaa meillä siihen koulutettu oma, ammattitaitoinen ryhmä. Asiantuntijamme tekevät mittaukset ja säädöt tilan käytön mukaisesti.

Nuohoukset tehdään säännöllisin väliajoin, ja niiden tiheys vaihtelee eri rakennustyypeillä ja tiloilla. Nuohouksen yhteydessä huomioimme mahdollisten korvausilmaventtiilien kunnon tarkistuksen ja puhdistuksen sekä vaihdamme suodattimet. Korvausilmaventtiilien suodattimet vaihdetaan mielellään kaksi, mutta vähintään kerran vuodessa.

Olemme erikoistuneet toimimaan asunnoissa ja työpaikoilla, joissa elämää on myös nuohoustyön aikana. Ammattitaitoomme kuuluu myös jälkien siivoaminen – suhtaudumme jokaiseen kohteeseen kuin omaan kotiimme. 

Ilmamäärien mittaus ja ilmanvaihdon säätö

Ilmanvaihtojärjestelmä on säädettävä suunnitelmien ja kiinteistön käyttötarkoituksen mukaisesti, jotta se toimii toivotulla tavalla. Mikäli suunnitelmia ei ole saatavilla, säätötyö voidaan suorittaa käyttötarkoituksen ja ohjearvojen mukaisesti.

Ilmamäärien mittaus- ja säätö on työ, jolla varmistetaan paitsi jokaisen huoneen ja tilan tarkoituksenmukainen ilmanvaihto myös oikea tulo- ja poistoilmavirtojen suhde.

Ylipaine rakennuksessa työntää huonekosteutta rakennuksen ulkovaipan rakenteisiin poistamatta sitä rakennuksesta hallitusti. Liian suuri alipaine voi tuoda mukanaan epäpuhtauksia ja ottaa korvaavan ilman hallitsemattomasti esimerkiksi rakenteiden mahdollisista vuotokohdista sisätiloihin, mikä huonontaa sisäilman laatua. Ilmanvaihdon säätötyö on hyvä suorittaa aina ilmanvaihtokanavien puhdistuksen jälkeen. 

Ilmamäärien mittaus- ja säätö on myös yksi rakennushankkeen käyttöönoton edellytyksistä. Sen perusteella laadittu pöytäkirja liitetään osaksi rakennushankkeen luovutusaineistoa. Tarvittaessa teemme myös kanavien tiiveyden tarkastamisen painekokein.

KYSY LISÄÄ

Kuvassa Joni Niemi, LVI Trio Oy Kuvassa Joni Niemi, LVI Trio Oy

Joni Niemi

Työnjohtaja

IV-nuohous / asuinkiinteistöt

Kuvassa Tomi Leino, LVI Trio Oy Kuvassa Tomi Leino, LVI Trio Oy

Tomi Leino

Työnjohtaja

IV-nuohous / toimitilat