Valtuutetulla IV-huoltokumppanilla on takataskussa tietoa ja tarviketta, jota ei löydy hyllystä 

LVI-Trion henkilökuntaa ja huoltoauto.

Omakotitalon ilmanvaihdon huollossa voi valtuutetun huoltoliikkeen käyttö nousta arvoon arvaamattomaan. Kirkkonummelaisen Jani Lepojärven kotona säästyttiin mittavilta purkutöiltä, kun IV-huoltotiimillämme oli ennakkotietoa markkinoille tulevasta Enervent Zehnderin uudesta Salla-mallin ilmanvaihtokoneesta.

Uusi Salla Compact –laite sopi ahtaaseen tilaan, ja purkutöiltä säästyttiin 

Jani Lepojärven perheen omakotitalossa oli tekninen tila valmiina, kun talopaketti hankittiin yli 10 vuotta siten. Katon kulmauksessa oli Enervent Zehnderin Pingvin-mallin ilmanvaihtokone ja sen alla kaappimallinen lämminvesivaraaja.  

– Olen ollut tyytyväinen ja IV-kone on ollut helppohoitoinen. Kun siihen tuli ensimmäistä kertaa varsinaista vikaa, otin yhteyttä valtuutettuun huoltoyhtiöön. Mielelläni olisin siis jatkanut entisellä laitteella, mutta nyt tarvittiin muunlainen ratkaisu, hän toteaa. 

Vanhan ilmanvaihtokoneen kanssa jatkaminen ei ollut vaihtoehto, koska sen piirikortti oli hajonnut, eikä vastaavaa elektroniikkaosaa enää ollut markkinoilla saatavilla. Työnjohtajamme Niko Salo meni paikan päälle ja totesi, että laitteen vaihtaminen ahtaassa teknisessä tilassa vaatisi purkutöitä. Myös alkuperäinen varaaja voisi vikaantua operaatiossa.  

Salo muisti, että viime kevään Enervent Zehnderin koulutuspäivässä esiteltyjen uutuustuotteiden joukossa oli Salla-mallin ilmanvaihtokone, joka on suunniteltu erityisesti ahtaisiin tiloihin ja jossa on uudenlainen kattokiinnitysmekanismi. Salo pohti, että se voisi ratkaista asiakkaan ongelman ja otti yhteyttä suoraan tehtaalle myynnistä vastaavaan Ronni Laaksoseen.  Pian Salo, Laaksonen ja IV-asentaja Ville Eskola suuntasivat Kirkkonummelle Jani Lepojärven luo mukanaan Salla Compact –laite. Asennus sujui onnistuneesti, eikä muita samassa tilassa olevia rakenteita tarvinnut purkaa. 

Valtuutetun IV-huollon varastosaldoissa valmistajien tavara pysyy

Lepojärven kodin tarina ei ole sattumaa vaan tulosta jatkuvasta vuoropuhelusta, jota käymme IV-laitevalmistajien kanssa heidän valtuutettuna huoltokumppaninaan. Valmistajat keräävät palautetta huoltokumppaneiltaan tuotekehityksensä tueksi, ja saamme heiltä vihiä uusista laitteista jo ennen kuin ne tulevat markkinoille.   

– Toimimme valtuutettuna huoltoliikkeenä mm. Enervent Zenderin, Valloxin ja Swegonin IV-laitteille. Koko IV-huoltotiimi käy kerran vuodessa kouluttautumassa valmistajien järjestämissä koulutustilaisuuksissa. Kaverit ovat koko ajan kartalla siitä, missä mennään ja mitä on tulossa, IV-liiketoiminnan johtaja Janne Louho kertoo. 

Louho kertoo myös, että varaosia löytyy aina, silloinkin, kun ne ovat loppu valmistajalta: 

– Varastollamme ja huoltoautoissamme on kattavasti kaikkia varaosia, se kuuluu huoltosopimuksiimme. Kannattaa siis aina kysyä, silloinkin, kun valmistajan saldot näyttävät jo nollaa.  

– Arvostan sitä, että huoltoyhtiö otti meidän asiamme omakseen ja näki extra-vaivaa löytääkseen juuri meidän tilanteeseemme parhaimman ratkaisun. Se mahdollisti vaihdon saman valmistajan uuteen ilmanvaihtokoneeseen ilman hankalia purkutöitä. Kun huoltokumppanin ja valmistajan yhteistyö toimii näin saumattomasti, hyötyy siitä ennen kaikkea asiakas, kiittää tyytyväinen Jani Lepojärvi. 

Uusimmat artikkelit

Janne Korhonen nimitetty LVI-Trion toimitusjohtajaksi

Keväästä 2023 LVI-Trio Oy:ssä palvelu-urakointiin erikoistuneena johtajana työskennellyt Janne Korhonen on nimitetty LVI-Trion toimitusjohtajaksi. Korhonen…

LVI-Trio keskittyy talotekniikkahuoltoon ja palvelu-urakointiin – taloyhtiöiden putkiremonttiliiketoiminta myydään

QMG-konsernin strategian mukaisesti LVI-Trio terävöittää toimintaansa ja keskittyy jatkossa LV- ja IV-huollon sekä palvelu-urakoinnin tehtäviin.…

Kuva asunnosta, jossa LVI-Trion asentaja huoltaa lämpöpatteria.

Milloin patteriverkoston tasapainotus tai lämmönsiirtimen toimivuus tulee tarkistaa?

Kiinteistön lämmitysverkoston aktiivisella huollolla ja ylläpidolla pystytään tehokkaasti ehkäisemään epämieluisia yllätyksiä kriitisillä hetkillä. Usein viilenevät…