sokos hotel vaakuna

Hotelli sai kaivattua viilennystä

Helsingin keskustassa, päärautatieaseman kupeessa sijaitsevassa Sokos Hotel Vaakunassa kaivattiin huoneilmalle viilennystä. LVI-Trio toteutti jäähdytystä tehostavan hankkeen SOK:lle ja toi helpotusta tilanteeseen.

PääurakoitsijaLVI-Trio Oy
RakennuttajaKOy Valtakulma
Palvelut Ilmanvaihto Jäähdytys

– Hankkeeseen liittyi vahvasti myös jäähdytyksen sähköistäminen, mikä on tehty aina kellarista vesikatolle saakka. Lisäksi muun muassa automaatio-ohjaukset on tehty olemassa olevaan järjestelmään kiinteistössäLVI-Trion liiketoimintajohtaja Matti Eskola kertoo hankkeesta.

Rakennuksella on jo ikää, joten putkien uusimisessa jouduttiin hyödyntämään sisätilojen lisäksi myös ulkotiloja. Isolla teknisellä päivityksellä saadaan viilennystä ja käytännön hyötyä kiinteistölle ja sen käyttäjille.

– Vanhat konehuonetilat olivat niin ahtaat, että jouduimme hyödyntämään ulkotiloja ja olemassa olevia rakenteita uusien putkireittien kanssa. Putkia on satoja metrejä, ja työstettyjä kulmia useita kymmeniä. Asentamiemme pumppujen avulla vesi liikutellaan jäähdytysverkostoa pitkin hotellihuoneisiin, joista löytyy puhallinkonvektorit, jotka jakavat jäähdytysenergiaa huoneeseen, jäähdyttäen huoneilmaaEskola avaa hankkeen laajuutta ja mekanismeja.

Ei tuhansien kilojen lauhduttimen nostoa ilman luottokumppania

Yksi isoimmista asioista hankkeessa oli tuhansia kiloja painavan lauhduttimen nosto monikerroksisen kiinteistön katolle. Järkälemäisen jäähdytyskoneen nosto katolle on iso toimenpide, joka vaatii sekä hyvää suunnittelua että hyviä yhteistyökumppaneita näin haastavissa olosuhteissa turvallisesti toteuttaa.

Hankkeen vastaava työnjohtaja Jussi Laakso tiesi heti, keneen olla yhteydessä noston osalta. Nostokumppaniksi valittiin kokenut Havator, jonka erittäin ulottuva ja kompakti mutta nostokykyinen mobiilitorninosturi sopi hyvin keskusta-alueelle, jossa tilaa on rajallisesti ja tiet vilkkaasti liikennöityjä.

– Meidän ydinosaamisemme on putkiurakoinnissa, ja laitteistojen nostot ovat meille erikoistapauksia. Siksi oli tärkeää hoitaa työ kokeneen ja asiansa osaavan kumppanin kanssa, Laakso sanoo kiitollisuutta yhteistyökumppanilleen osoittaen.

Lauhduttimen nosto vesikatolle saatiin suoritettua hyvin ja kaikki meni kuten oli suunniteltu.

Uusimmat kohteet

AsOy Kesälinnunpuisto

Kun patteri ei syksyllä lämpenekään, havahdutaan patteriverkoston paineiden laskemiseen. Edessä voi olla alueputkiston uusiminen.
Alueputkistot
Palvelu-urakointi

Vantaalaiset jäähallit

Myyrmäen sekä Trio Areenan jäähalleihin tehdyt lämmöntalteenotto-ratkaisut säästävät rahaa ja ympäristöä. Hyötyjinä ovat kaikki kuntalaiset.
Lämmöntalteenotto
Palvelu-urakointi
Vantaa

Espoon Asunnot

LVI-Trio Oy:öön sulautunut Puhdas Ilma K & V on säätänyt, huoltanut ja korjannut erilaisten kiinteistöjen…
IV-urakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa