Vantaalaiset jää­hallit

Hukkalämpö hyötykäyttöön

Myyrmäen sekä Trio Areenan jäähalleihin tehdyt lämmöntalteenotto-ratkaisut säästävät rahaa ja ympäristöä. Hyötyjinä ovat kaikki kuntalaiset.

PääurakoitsijaLVI-Trio Oy
RakennuttajaVTK Kiinteistöt Oy
Palvelut Lämmöntalteenotto Palvelu-urakointi
Per Mattsson kertoo kuinka Vantaan jäähalleissa on hyödynnetty hukkalämpöä
Per Mattsson kertoo kuinka Vantaan jäähalleissa on hyödynnetty hukkalämpöä

Jäähallien hukkalämmön hyödyntäminen säästää rahaa ja ympäristöä

– Ilmaisen energian hyödyntäminen on sekä resurssiviisasta että iso ympäristöteko. LVI-Trion ratkaisulla hyödynnetään jään valmistamisesta syntyvää lämpöä, kuvailee VTK Kiinteistöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Per Mattsson projektia.

Myyrmäen sekä Trio Areenan jäähallissa Vantaan Tikkurilassa jään valmistamisesta syntyvä lämpö otetaan nykyään hyötykäyttöön. Lämpö ohjataan viereisen jalkapallokentän alle putkistoon, joka pitää kentän sulana melkein ympäri vuoden, tarjoten kymmenille tuhansille pelaajille mahdollisuuden pelata kylminäkin aikoina. Näin aikaisemmin täysin hukkaan mennyttä lämpöä käytetään järkevästi.

– Jalkapallokentän lämmittäminen saattaa maksaa kylminä kuukausina jopa 20 000 euroa. Nyt lämmitysenergia on lähes ilmaista, sillä se syntyy jään tekemisestä. Lämmöntalteenotto-remontti maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan jopa kahdessa vuodessa. Ilmaisen energian hyödyntäminen on sekä resurssiviisasta että iso ympäristöteko, sanoo lämmöntalteenoton suunnittelusta ja toteutuksesta vastannut LVI-Trion työpäällikkö Aki Kettunen.

Jäähalleihin tehdyt lämmöntalteenotto-ratkaisut säästävät rahaa ja ympäristöä; hyötyjinä ovat kaikki kuntalaiset

– Vantaa opettaa nuoria ajattelemaan energiatehokkaasti. Kun nykynuoret ovat meidän iässämme, heillä on resurssiviisaan ajattelun lisäksi myös entistä kehittyneemmät laitteistot. Haluan olla mukana tekemässä päätöksiä, jotka vievät tämän päivän ympäristöarvoja eteenpäin, Mattsson sanoo.

AsOy Kesälinnunpuisto

Kun patteri ei syksyllä lämpenekään, havahdutaan patteriverkoston paineiden laskemiseen. Edessä voi olla alueputkiston uusiminen.
Alueputkistot
Palvelu-urakointi

Sokos Hotel Vaakuna

Helsingin keskustassa, päärautatieaseman kupeessa sijaitsevassa Sokos Hotel Vaakunassa kaivattiin huoneilmalle viilennystä. LVI-Trio toteutti jäähdytystä tehostavan…
Ilmanvaihto
Jäähdytys
Helsinki

Espoon Asunnot

LVI-Trio Oy:öön sulautunut Puhdas Ilma K & V on säätänyt, huoltanut ja korjannut erilaisten kiinteistöjen…
IV-urakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Lämmöntalteenotto

Haluatko tietää lisää?

Heräsiko sinulla kysymyksiä lämmöntalteenotosta tai onko kiinteistössäsi tarvetta resurssiviisaalle energiajärjestelmälle? Lähetä meille viesti ja kerromme mielellämme lisää mahdollisuuksista.