METSÄ GROUPIN PÄÄKONTTORI 

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

PääurakoitsijaLVI-Trio
RakennuttajaMetsä Group
Pinta-alaSaneerausala 5600 m2
Palvelut IV-urakointi
Muuta LVI-Trio toteutti IV-perusparannuksen ja jäähdytyksen kaikkiin kerroksiin. Lisäksi toteutettiin IV- ja jäähdytysautomaatio sekä aulatilojen LVI-tekniikka ja oviverhot
Metsä Groupin konttorin aulatila, jossa viherkasveja ja sohvaryhmiä
Metsä Groupin konttorin aulatila, jossa viherkasveja ja sohvaryhmiä

PALVELU-URAKOINTIA PÄÄKONTTORIKIINTEISTÖSSÄ – IV-REMONTTI UUDISTI TYÖYMPÄRISTÖÄ

Metsä Groupin pääkonttori Espoon Tapiolassa tunnetaan yhtenä maailman tärkeimmistä metsäteollisuusosaamisen keskittymistä. Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio. 

Ilmanvaihdon ja jäähdytyksen modernisoinnin tavoitteena oli parantaa työympäristön viihtyisyyttä ja mukavuutta käyttäjille ja sitä kautta edistää työnteon tehokkuutta. IV-urakka vaatii rakenteiden laajaa avaamista, joten työn päävaiheet oli ajoitettu lomakausille. Muutoinkin melua aiheuttavat työt ajoitettiin joko ennen puoli seitsemää aamulla tai illalla puoli kahdeksan jälkeen. Siis palvelu-urakointia sanan varsinaisessa merkityksessä. 

Urakka jaettiin kuuteen jaksoon ja vietiin läpi kesä ja kerros kerrallaan, jotta pääkonttorin työskentely saattoi jatkua häiriöttä. Tällöin työntekijät saivat palata lomalta suoraan uudistettuun työympäristöön. Teknisinä muutoksina tuloilmakone vaihdettiin ja tuloilman tehokkaampaa jakoa lisättiin suutinhajottimilla. Lisäksi kerroskohtaisen ilmanvaihdon säädöt optimoitiin ja jäähdytyslaitteiden säätö automatisoitiin 

Toteutuksessa keskeistä oli uuden tekniikan tuominen vanhan rinnalle ja molempien toiminnan mahdollistaminen tietyn aikaa. Tällainen ns. kahden ladun taktiikka edellyttää tarkkaa suunnittelua ja mitoittamista, jotta uusi ja vanha tekniikka mahtuvat olemaan rinnakkain. Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen kesken on avainasemassa.  

On luonnollista, että toimistojen talotekniikkaurakat ajoittuvat usein kesäkuukausille. Talotekniikka-ammattilaisille heinäkuu on aktiivisinta sesonkia. Kun toimistojen käyttäjät lomailevat, LVI-asentajat pääsevät tekemään uudistuksia tehokkaasti ja täysipainoisesti. Hellekesinä kiinteistöjen jäähdytyslaitteet tarvitsevat usein huoltoa ja korjauksia, joten tekemistä riittää myös palvelupuolella. 

Uusimmat kohteet

AsOy Kesälinnunpuisto

Kun patteri ei syksyllä lämpenekään, havahdutaan patteriverkoston paineiden laskemiseen. Edessä voi olla alueputkiston uusiminen.
Alueputkistot
Palvelu-urakointi

Vantaalaiset jäähallit

Myyrmäen sekä Trio Areenan jäähalleihin tehdyt lämmöntalteenotto-ratkaisut säästävät rahaa ja ympäristöä. Hyötyjinä ovat kaikki kuntalaiset.
Lämmöntalteenotto
Palvelu-urakointi
Vantaa

Sokos Hotel Vaakuna

Helsingin keskustassa, päärautatieaseman kupeessa sijaitsevassa Sokos Hotel Vaakunassa kaivattiin huoneilmalle viilennystä. LVI-Trio toteutti jäähdytystä tehostavan…
Ilmanvaihto
Jäähdytys
Helsinki