LVI-palvelu-urakointi

Toteutamme LVI-urakoita niin taloyhtiöille ja kiinteistöille kuin rakennusliikkeiden kumppanina saneerauskohteille ja valikoiduille uudiskohteille. Meiltä voi tilata joko pelkän LV- tai IV-urakan tai molemmat sekä kaikki niihin liittyvät erikoistyöt ja rakentamisen palvelut. Koemme LVI-urakat tärkeänä yhteiskunnallisena tehtävänä: on vastuullista huolehtia kotimaisen rakennuskannan pitkäikäisyydestä ja energiatehokkuudesta. 

Kuva asunto-osakeyhtiö Kesälinnunpuiston työmaalta, alueputkiston uusimisprojektista. Kuva asunto-osakeyhtiö Kesälinnunpuiston työmaalta, alueputkiston uusimisprojektista.

lvi-urakat taloyhtiöille, kiinteistöille ja uudisrakennuksille

Olemme erikoistuneita nopeatempoisiin muutostöihin tilanteissa, joissa LVI-urakan tarve syntyy esimerkiksi muutoksista tilan käytössä. Luonnollisesti huolehdimme myös kaikista jälkitöistä ja takuuajan korjauksista urakan jälkeen.

LVI-urakoiden ja -asennusten kohteitamme ovat mm:

 • taloyhtiöt
 • saneerauskohteet
 • toimistorakennukset
 • julkiset tilat kuten liikuntahallit ja kauppakeskukset ​
 • erikoisosaamista vaativat kohteet kuten sairaalat ja suojelukohteet
 • turvaluokitellut kohteet​

LV-urakointi – lämmitysjärjestelmien uusiminen, korjaus ja modernisointi

Kaukolämpöurakat ja lämmönsiirtimen vaihdot

Kaukolämpötyöt ja -asennukset ovat luvanvaraista toimintaa. LVI-Trio on yksi ensimmäisistä energiayhtiö Helenin valtuuttamista kaukolämpöurakoitsijoista. Vuosikymmenien kokemuksen turvin pystymme ottamaan vastaan myös vaativien kohteiden kaukolämpöurakat. Suunnittelemme kaukolämpöurakat paikan päällä ja toteutamme myös urakoita, joihin on valittu ulkopuolinen suunnittelija. Otamme koko projektin haltuumme ja toimimme yhteyshenkilönä myös viranomaisiin päin.

Kaukolämpölaitteiston tekninen käyttöikä on noin 20 vuotta, minkä jälkeen lämmönvaihdin on järkevintä vaihtaa uuteen. Merkkejä viasta tai vuodosta kaukolämpöjärjestelmässä ovat esimerkiksi:​​

 • lämpötilojen vaihtelu kiinteistön huoneissa
 • lumen sulaminen epätavallisissa paikoissa pihamaalla
 • vihreä tai keltainen väri käyttövedessä
 • käyttöveden epämiellyttävä haju tai maku.
Kuva asunnosta, jossa LVI-Trion asentaja huoltaa lämpöpatteria.

Patteriverkoston tasapainotus ja perussäätö

Lämmitys on yksi taloyhtiöiden suurimmista kustannuksista. Sopiva patteriverkoston tasapaino pitää kiinteistön tilojen lämpötilan miellyttävänä ja tasaisena läpi koko kiinteistön ja energiankulutuksen vakaana. Jos patteriverkoston paine on liian korkea, se kuormittaa putkistoa ja lämmityslaitteistoa. Epätasapaino lämmitysjärjestelmässä aiheuttaa myös energiahävikkiä.

Patteriverkoston tasapainotus tasaa lämpötilat isossakin kerrostalokohteessa jo muutamassa viikossa. Meillä on tarkkaan hiottu prosessi, jolla patteriverkoston tasapainotus ja perussäätö tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti myös talvella. Varaamme työhön riittävästi asentajia, ja asunnoissa tehtävä patteriventtiilien vaihtotyö suoritetaan yhden päivän aikana. Yhden päivän lämpökatkolla voimme vaihtaa jopa 200 patteriventtiiliä.

IV-urakat – energiatehokkaat ilmanvaihdon järjestelmät

IV-järjestelmien modernisointi

Vanhojen IV-järjestelmien modernisointi energiatehokkaampiin ilmanvaihtojärjestelmiin lämmön talteenotolla sekä puhaltimien vaihto EC-puhaltimiin tuottaa nopeasti säästöjä ja parantaa asumismukavuutta. Uusimmat laitteet ovat myös lähes huoltovapaita. Ammattilaisemme tuntevat ilmanvaihtotekniikan uusimman teknologian sekä ymmärtävät erilaiset ilmanvaihtojärjestelmät, niiden toiminnan ja komponentit kuten ilmanvaihtokoneet, kanavistot, suodattimet, lämmönsiirtimet ja ohjausjärjestelmät. Avaimet käteen -palvelumme kattaa myös sähkö- ja automaatiotekniikan. Energiatehokkaat IV-järjestelmät kuluttavat vähemmän sähköä ja säästävät kiinteistön käyttökustannuksia.

erikoistyöt ja alueputkistot

RST- ja HST-luokkahitsaukset

LVI-erikoisputkistoja käytetään monissa julkisissa rakennuksissa ja tiloissa kuten sairaaloissa ja terveysasemilla sekä teollisuudessa. Näissä kohteissa on tyypillistä, että LVI-työt eivät saa häiritä siellä tapahtuvaa työtä ja toimintaa. Putkien materiaalit eivät aseta meille rajoituksia, vaan ammattilaisistamme löytyy tekijät, joilla on tarvittavat pätevyydet ja sertifikaatit mm. RST- ja HST-luokkahitsauskohteisiin. QMG Partners -verkostomme tarjoaa tarvittavat palvelut koko projektille, myös esim. sähkö-, automaatio- ja rakennustöille sekä paloturvaratkaisuille.​​

Kuva asunto-osakeyhtiö Kesälinnunpuiston työmaalta, alueputkiston uusimisprojektista.

Alueputkiston uusiminen ja vianselvitys

Alueputkiston kunto on hyvä tutkia linjasaneerausten sekä salaojitusten ja tonttien viemäri- ja kaukolämpöurakoiden yhteydessä. Alueputkien vanheneminen, korroosio, vuodot ja muut mahdolliset ongelmat vaikuttavat rakennuksen LVI-järjestelmien tehokkuuteen ja toimivuuteen. Pahimmillaan ne voivat johtaa yllättäviin katkoksiin lämmityksessä tai käyttövedessä.

Äkillisen vuodon sattuessa tulemme paikalle nopeasti ja paikallistamme maan alla olevan vuotokohdan. LVI-Trion omat ammattilaiset huolehtivat yhdessä kattavan kumppaniverkostomme kanssa niin kaivuutyöstä, alueputkien uusimisesta kuin vuotoon liittyvistä taloteknisistä ongelmista. Meillä on tekijät myös tonttivesijohtoliitoksille.

Hälytysmerkit kiinteistön putkikanaalivuodoista:

 • Vedenkulutus on poikkeuksellisen kova
 • Vesilasku on iso
 • Patterit eivät pysy lämpimänä
 • Patteriverkoston paine putoaa ja vettä joudutaan lisäämään tavallista useammin

Tutustu palvelu-urakoinnin kohteisiimme

AsOy Kesälinnunpuisto

Kun patteri ei syksyllä lämpenekään, havahdutaan patteriverkoston paineiden laskemiseen. Edessä voi olla alueputkiston uusiminen.
Alueputkistot
Palvelu-urakointi

Sokos Hotel Vaakuna

Helsingin keskustassa, päärautatieaseman kupeessa sijaitsevassa Sokos Hotel Vaakunassa kaivattiin huoneilmalle viilennystä. LVI-Trio toteutti jäähdytystä tehostavan…
Ilmanvaihto
Jäähdytys
Helsinki

Metsä Groupin pääkonttori 

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.
IV-urakointi
Espoo

Kysy lisää

Kuvassa Aki Kettunen, LVI Trio Oy Kuvassa Aki Kettunen, LVI Trio Oy

Aki Kettunen

Työnjohtaja

LVI-palvelu-urakointi

Kuvassa Matti Eskola, LVI Trio Oy Kuvassa Matti Eskola, LVI Trio Oy

Matti Eskola

Liiketoimintajohtaja

LVI-palvelu-urakointi

Kuvassa Jeremia Saarnio, LVI-Trio Kuvassa Jeremia Saarnio, LVI-Trio

Jeremia Saarnio

Tarjouslaskenta

LVI-palvelu-urakointi

Kuvassa Janne Korhonen, LVI Trio Oy Kuvassa Janne Korhonen, LVI Trio Oy

Janne Korhonen

Toimitusjohtaja